Password :

Facebook Login

Do you wish to register? Click here

Why should I subscribe and why it’s free?
Syncronia's services are free because the website is sponsored by the manufacturers. You will be asked later if you wish to receive advertisements but you can say no and will have no limitation to services.
Subscribing to Syncronia will immediately allow you to:
  • Promote your business for free through a professional web area. Pages will be indexed on the search engines through your profession and location.
  • Download 3D libraries and many other tools for designing.

Products categories and available files

Designers, architects and furniture 3d model furnishings online on Syncronia. Architectur project house av, made by Paulo Lucas

House AV

Views: 372

Work in progress


The villa proposal is developed in two main floors, still having an indented floor rooftop terrace, while maintaining a volumetric similar to the existing dwelling on the adjoining lot.

In this project there was a concern to create glazed spaces mainly in more social areas such as living rooms and dining but also ensure brightly spaces with sun exposure in terms of the private rooms. Thus, the program developed searched to distribute the more private spaces in the recessed portion of the plot and the more social spaces in front of the batch, creating garden and terraces.

Moreover, the creation of terraces contributed to minimize the volumes of the house and increase the exterior spaces given the reduced area of the plot.

We searched for a contemporary architecture language in which the white planes of the roofing terraces, contrast with the glazed areas and plans coated with regional basalt, tearing the plans of the facades.

The entrance area and the garage are marked by the doors, of treated wood strips, as a differentiating element.

The lobby separates the garage volume from the house through a stone wall that crosses it, from outside to the patio at the back of the lot.

At the program level, on the ground floor we proposed a covered parking space (garage) and a open space in the garden area. This floor, with a more social character, consists of a living room with sitting area and dinning area, a kitchen complemented by a pantry, plus a room with a support bathroom. It also sought to create green spaces in the surrounding outdoor areas.

The interior stairs are located so as to reduce the circulation spaces and distribute a more centrally to the 1st floor divisions. This floor consists of a more private room for the family and two suites with bathroom and closet. These terrace areas allows enjoying of the outdoors, sun exposure and panoramic views.

The rooftop coverage also has a small indented area that provides access to the terrace and an area of support to the villa, which can be used for storage.

The creation of this small volume is essential not only for access to coverage in terrace, but also shot off harmoniously the volumes of the house, due to the 3 floors gable of the beside building.

Project Photo gallery House AV

Architectur project house av made by Paulo LucasArchitectur project house av made by Paulo LucasArchitectur project house av made by Paulo Lucas