Email:


Password :








Do you wish to register? Click here

Why should I subscribe and why it’s free?
Syncronia's services are free because the website is sponsored by the manufacturers. You will be asked later if you wish to receive advertisements but you can say no and will have no limitation to services.
Subscribing to Syncronia will immediately allow you to:
  • Promote your business for free through a professional web area. Pages will be indexed on the search engines through your profession and location.
  • Download 3D libraries and many other tools for designing.

Products categories and available files

Architecture
Designers, architects and furniture 3d model furnishings online on Syncronia. Architecture project mec longueuil, made by Studio MMA

MEC Longueuil

Views: 4424

Work completed

Ce bâtiment de 19 000 pi² est caractérisé par sa structure d’acier et de bois lamellé-collé exposée et par son toit en dents de scie qui permet d’éclairer le magasin de façon naturelle pour 50% de ses heures d’opération. Le projet est en voie de certification LEED Or. Un processus de conception intégré a été utilisé pour optimiser l’efficacité énergétique et réduire l’empreinte environnementale du bâtiment. Le système mécanique a été développé de manière à fournir une baisse de la consommation énergétique et favoriser l’économie d’eau en combinaison avec l’utilisation des eaux de pluies. Un système de géothermie assure le contrôle de la température de l’air ainsi que le chauffage de la dalle du magasin. Les autres stratégies durables incluent une enveloppe de haute performance, un système de ventilation par déplacement, l'utilisation de panneaux solaires pour chauffer l’eau chaude domestique, l'utilisation de matériaux sains, locaux et ‘enviro-responsable’ et la gestion des déchets de construction. Les eaux de ruissellement du stationnement sont captées et filtrées dans un jardin de pluie expérimental qui fait l’objet d’un projet de recherche.
------------------------------------

This 19,500 ft2 building is characterized by its exposed steel and laminated timber structure and by its saw-toothed roof, which allows the store to be illuminated by daylight for 50% of its operating hours. The project is in the process of certifying itself LEED Gold. An Integrated Design Process was used to optimize the energy efficiency and reduce the environmental footprint of the building. The mechanical system was developed to reduce energy and water consumption in combination with the reuse of rain water. A geothermal system ensures control of the air temperature and heats the store's concrete floor. Other sustainable strategies include a high performance building envelope, a displacement ventilation system, the use of solar hot water panels, the use of healthy, local and environmentally responsible materials and construction waste management. The rain water falling on the parking lot is collected and filtered by an experimental rain garden that is part of an ongoing research project.